спа хотел хелиер якоруда

спа хотел Хелиер Якоруда

Хотел със спа център. Вече е достатъчно топло, за да започнем да събираме тен. Но е рано за море. спа и туризъм в Якоруда в хотел Хелиер , на 6 км от Юндола.
Видя ми се така далече при наличието на перфектни минерални спа курорти и по-близо до Пловдив. Но мястото се оказа ВЪЛШЕБНО със собствен чар, за който ще ви разкажа сега.
Ако никога не сте чували за Якоруда, няма да се изненадам. Аз поне не бях. Заключена между планините – Рила и Родопите. На 200 м от хотел Хелиер тече река Места и е подходяща за риболов.
В Якоруда няма сезон. Тук идват посетители през цялата година, дори и зимата в снега. Защото и при студено време, минералната вода извира естествено затоплена до 44 градуса.

Единствения спа хотел – ресторант в град Якоруда в който може да отседнете е Хелиер.

Хотел и спа център

За ползотворен и пълноценен престой хотелът предлага басейн с топла минерална вода, сауна, джакузи.

СПА

За пълноценния отдих на своите гости Хотел Хелиер предлага закрит плувен басейн с топла минерална вода, която черпи директно от минералния извор непосредствено до сградата. Осигурени са фитнес, кът за слънчеви бани и джакузи на открито и сауна. Хотелът посреща гостите си в 8 двойни и 2 тройни стаи, 2 стандартни и 2 луксозни апартамента. Обзавеждането им е практично с мебели от дърво, съчетани с битовата обстановка в помещенията. Налице са детски кът, беседка за отдих на открито и паркинг.

Клиентите за нас

хотел Хелиер Якоруда

Единствения спа хотел - ресторант в град Якоруда в който може да отседнете е Хелиер.

Минералната вода на територията на град Якоруда е хипертермална 42°C, слабоминерализирана, сулфатно – хидрокарбонатна, натриева с висока концентрация флуорид. Тя намира широко приложение за външно балнеолечение, спортно – профилактични нужди, за бутилиране като лечебна.
Показания за лечение:
» Опорно – двигателен апарат – при артроза, ревматоиден артрит, анкилозиращ спондилит (болест на Бехтерев), инфекциозен артрит, псориатичен артрит, подагрозен артрит, остеохондроза, миозити, фибромиалгия, луксации, контузии, навяхвания.
» Спомага при лечение на заболявания, засягащи храносмилателната, пикочо – отделителната, нервната системи както и при заболявания на кожата.
Противопоказания:
» Бани не трябва да се правят при възпалителни заболявания в остър стадий, както и при хронични заболявания в стадий на декомпенсация.
» При сърдечно – съдови заболявания като миокарден инфаркт в субакутен стадий, нестабилна стенокардия, артериална хипертония, аневризми, слединсултни състояния, флебити, варици.
» При заболявания на нервната система, епилепсия и др.
» При кожни и венерически заболявания.